doğru bir yere yazıp yazmadığımı bilemiyorum ama burası en doğru yer bu konu gibi gözüküyor. Röyksopp dinliyorum bu aralar, çok sardı beni. Wikipedia trip hop yaptığını yazıyor ama haliyle benim hiçbir fikrim yok. Biraz açıp, bana başka isimler önerebilecek olan var mı?
Royksopp'un, Trip Hop kategorisi içinde yer alması tartışmalı bir durum bence. Daha çok, hangi türe sokulacağı bilinemediği için uydurulmuş, 'Electronica' tarzı'nın içinde sayarlar bu topluluğu. Çok sağlamdır çok severim kendilerini.
Trip Hop'a gelirsek 90'lar başı İngiltere Bristol çıkışlı bir tarz olduğunu söyleyebiliriz. Müzik ile yoğun bir şekilde içli dışlı, kolaj-sample ( kes -yapıştır ) tekniğini kullanan dj'lerin ortaya çıkardığı nev-i şahsına münasır bir tarzdır Trip-Hop. Hip Hop'un ritim ve vokal tekniklerini kullanan yalnız hip hop kadar tekdüze olmaktan uzak, Rock', Caz, Blues, Soul gbi çok farklı müzikal unsurlardan beslenen karanlık hatta depresif öğelerin ağır bastığı bir sound içerir Trip Hop. Bu müzikal akımın, bayrak isimleri arasında, Massive Attack, Portishead, Tricky gibi isimleri sayabiliriz ki hepsi birbirinden sağlam müzik yapan, rahatlıkla önerilebilecek isimlerdir bunlar.