A Saucerful of Secrets
Yeni Üye

|
 |
« Yanıtla #15 : Nisan 03, 2010, 02:36:03 ÖS » |
|
In the Court of the Crimson King - grubun ilk albümü, o zamana göre bence müzikte çok önemli bir yere sahip. 5 tane şarkısı vardır ve hepsi güzeldir. bu gruba başlamak için en iyi albüm bana göre. i talk to the wind en sevdiğim şarkı.
In the Wake of Poseidon - grup ilk başarısını devam ettirmeye çalıştığı bir albüm. The Devil's Triangle çıkarıp 30 dk olarak dinlendiğinde hoş bir tat verir. albümdeki şarkı sıralaması aynıdır.(hareketli-yumuşak-duygusal-hafif-çılgın).
Lizard - caz ve akustik kısımı ağır basan bir albüm. vokalde de değişik şeyler denenmişti hatırladığım kadarıyla. elimde olmadığı için çok dinleyemedim.
Islands - her albümde artan karmaşıklık bu albümüde etkiledi. sindirmesi biraz zordur ama anlaşılınca dinlemesi ayrı zevkli olur. ilk 2 şarkı bir bütün olarak dinlenmeli. biraz daha basit olan 3 şarkıdan sonra son şarkı altüst eder bünyeyi.
Larks' Tongues in Aspic -çok ilginç albüm. bi yumuşar bi sertleşir. ama bazı bölümleri aklınızdan çıkmaz. Book of Saturday hariç her şarkıda değişik birşeyler denenmiştir. ayrıca son şarkıyı (Larks' Tongues in Aspic) dream theater son albümünde coverlamıştır.
Starless and Bible Black - hiç dinlemedim.
Red - grup bu sefer karmaşıklığı bırakıp ilk albümdeki sadeliğe geri dönmüş.(sade dediysem kc sadeliği olarak algılayın siz onu) şarkı sırası bile biraz andırır gibi olur.(hareketli-yumuşak-duygusal-hafif-çılgın). ama burda kemanın da etkisiyle müziğin biraz daha sertleştiğini görürüz. ayrıca grubun en dumanlı zamanında yapılmıştır, zaten grup sonra dağılıyor. albümün karanlık bir havası vardır, bunun daha sonraki grupları etkilediğini düşünüyorum.
daha sonraki albümleri pek dinlemedim. ama şarkı olarak bazı güzel şarkıları dinledim. bu arada herkese merhaba.
|
|
|
|
|
|
a glimpse of hope, but still an everlasting moment
|
|
|
|
b4usleep
|
 |
« Yanıtla #16 : Nisan 03, 2010, 11:14:47 ÖS » |
|
Merhaba, hoş geldin. King Crimson incelemen için teşekkürler, dağarcıkta başka neler var?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
A Saucerful of Secrets
Yeni Üye

|
 |
« Yanıtla #17 : Nisan 03, 2010, 11:37:08 ÖS » |
|
Merhaba, hoş geldin. King Crimson incelemen için teşekkürler, dağarcıkta başka neler var?
70 ve 80'ler başta olmak üzere çok grup var ama king crimson, dream theater, pink floyd'dan sonra diğer grupların albümlerini 2-3 kere dinleyip bıraktığım için tam sindirdiğim pek grup yok. ara ara 2-3 günlüğüne bir gruba kapanıp uzun şeyler yazabilirim anca. yoksa ancak arada konuşmalara katılırım.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
bay.c
|
 |
« Yanıtla #18 : Nisan 04, 2010, 01:05:42 ÖÖ » |
|
Hoş geldin "a saucerful of secrets", nickin en sevdiğim Pink Floyd albümlerinden biridir (hoş sevmediğim albümü yok gibidir ya) bu arada  . Neyse, geçenlerde progarchives üyelerinin 'Camel'ın "Canterbury" ekolünden olup olmaması ile ilgili beyin fırtınaları üzerine buralarda da bir iki kelam etmiştik. 'Camel'ı "Canterbury" olarak kabul eden bir tez'e göre grubun soundunda caz'ın önemli bir yer tutması 'Camel'ın bu tarza dahil edilmesi için yeterli bir sebep olarak gösteriliyordu. Bu mantıktan yola çıkarsak müziklerinde 'Camel'dan daha fazla bir şekilde caz öğelerine yer vermiş King Crimson'u da "Canterbury" ekolüne dahil edemezmiyiz? Neden olmasın? Hani, İngilizcem yeterli olsa açardım 'Progarchives'e bununla ilgili bir başlık sonra günlerce tartışmalarını kıyıdan köşeden kıs kıs gülerek izlerdim, güzelde olurdu hani... 
|
|
|
|
|
|
Melencolia I
|
|
|
|
b4usleep
|
 |
« Yanıtla #19 : Nisan 05, 2010, 04:09:53 ÖS » |
|
Aaa Bay C rica ederim senden önce başkası bunu yapmış. Aşağıdaki mesaj yine aynı başlıktan (Camel Canterbury?) alınmadır ancak hayalini kurduğun gibi malzeme çıkmış değil, bu mesaja aldıran olmamış.
In my opinion also some King Crimson's albums are 'Canterbury Scene' style... ...also because for me Canterbury is only a 'Psychedelic Jazz in Rock' style!
Madem sözü açılmış öyleyse medar-ı iftiharımız sitemizde King Crimson neden Art Rock başlığı altında sınıflanmıştır diye sorayım. Bu başlıktaki diğer gruplara baktığımızda Rush, Supertramp ve Radiohead'i görüyoruz. Bütün bu grupları aynı alt türe koymak çok uygun değilmiş gibi geliyor bana. Örneğin Prog Archives'e bakarsak
King Crimson, Van Der Graaf Generator, Psicotropia, East of Eden Eclectic Prog Rush, The Mars Volta, Anekdoten, 2112 Heavy Prog Supertramp, Radiohead, Dredg, Autograph, Paatos Crossover Prog Blacfield Prog Related
olarak sınıflandığını görürüz. Söz konusu sitenin dediğini kanun kabul etmek elbette gerekli değildir. Ancak makul bir sistematik oluşturmak faydalıdır diye düşünüyorum.
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Nisan 05, 2010, 04:12:09 ÖS Gönderen: b4usleep »
|
|
|
|
|
|
bay.c
|
 |
« Yanıtla #20 : Nisan 06, 2010, 12:10:30 ÖÖ » |
|
Progarchives'in hakkını vermek lazım. Progressive Rock ile ilgili en önemli sitelerden biri -belki de en önemlisi- olma özelliğini koruyor. Yalnız, yukarıdaki örneklerde de görüldüğü gibi, bu alt tür işini gereksiz yere çorbaya çevirmiş durumdalar bence ve şu anda işin içinden onlarda çıkamıyorlardır büyük ihtimalle. Gereksiz yere çıkarılan alt türler, ( Crossover prog, Eclectic prog, atmosferik bilmemne prog  vs...) bu gereksiz alt türlere, alakısız grupları monte etme kasılmaları bana beyhude bir çaba gibi geliyor. Esinlendiğimiz site böyle bir dipsiz kuyunun içine düşme yanlışını yapmışken, biz progturk olarak bu hatadan ders alalım bu işlere çok da derinlemesine dalmayalım diyorum. Belki progarchives de öyle olmayabilir ama bir çok alternatif kaynakta 'King Crimson', 'Art Rock' kategorisine dahil edilir bu arada, evet diğer gruplar ile aynı kategori de olması biraz tuhaf kaçmış olabilir ama dedim ya, genel olarak bu alt tür mevzusuna çok fazla girilmediği için kategorileri hazırlayan arkadaşlar çok da fazla kurcalamamış olabilirler.
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Nisan 06, 2010, 12:17:20 ÖÖ Gönderen: bay.c »
|
|
Melencolia I
|
|
|
A Saucerful of Secrets
Yeni Üye

|
 |
« Yanıtla #21 : Nisan 06, 2010, 09:32:46 ÖS » |
|
o gruplama işi yeni gruplar için uygun bence. mesela dream theater 2 albümde bir yok tarz değiştiriyolar yok böyle yok şöyle, çıkan ses çok değişmiyo ama. rushın ilk dönemle sonraki dönemini dinleyin ya da yesi. he bide zaten senin king crimson'ı bir tane türe koyman saçma. sanki herkesin dinlediği tür var insanlar o türden seçiyolar da onun için ayrılması lazım.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
bay.c
|
 |
« Yanıtla #22 : Nisan 07, 2010, 07:51:15 ÖS » |
|
Grupları, alt türler ile ilişkilendirme işleriyle daha detaylı ilgilenenler olabilir bize de bu isteğe saygı duymak yakışır diyerekten, sitenin alt türler bölümüne Progarchives'den arakladığım bir kaç türü daha ekledim  . Bu girişimime, 'Ekşi sözlükte ki bir üyenin siteye "İtalyan Progressive Rock" türünü eklememiz gerektiğini ima eden (Hakikaten şimdiye kadar niye eklememişiz acaba? Vahim bir unutkanlık bu sonuçta...) yorumu da vesile oldu bu arada.
|
|
|
|
|
|
Melencolia I
|
|
|
|
b4usleep
|
 |
« Yanıtla #23 : Nisan 07, 2010, 10:25:11 ÖS » |
|
Orada bir de Progressive Rock diye bir bölüm var ki çok tuhaf durmuyor mu sizce de. Üsteik Frank Zappa da o gruba alınmış.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
bay.c
|
 |
« Yanıtla #24 : Nisan 07, 2010, 10:49:28 ÖS » |
|
Orada bir de Progressive Rock diye bir bölüm var ki çok tuhaf durmuyor mu sizce de. Üsteik Frank Zappa da o gruba alınmış.
Alt türler site ilk kurulduğu zamanlar biraz da aceleyle kaleme alınmış, gruplar alt türlere uymamış. Tüm bunlar zaman içinde düzeltilecektir tabiiki gerekli zaman ve yeterli sayıda katılımcının yardımıyla. Site bir iki kişinin eline kalınca böyle aksaklıklar oluyor ve olacaktır maalesef.
|
|
|
|
|
|
Melencolia I
|
|
|
ahmetkemalyildiz
Çocuk Üye

Gençlik alından öper gider!
|
 |
« Yanıtla #25 : Mayıs 25, 2010, 04:57:43 ÖÖ » |
|
Starless and Bible Black - hiç dinlemedim. Bu albümü ne yap et, bir an önce dinle sevgili kardeşim. Hatta bu albüme elinden geliyorsa, diğer albümlere verdiğin ehemmiyetten daha fazlasını vermeni isterim. Çünkü KC alemlerinde bu albümün yeri farklıdır. Sözü şimdi değerli üstadlara, ağabeylerime bırakıyorum. 
|
|
|
|
|
|
Benim sadık yârim kara topraktır.
|
|
|
A Saucerful of Secrets
Yeni Üye

|
 |
« Yanıtla #26 : Haziran 09, 2010, 04:52:18 ÖS » |
|
lizard albümünü dinledim, gerçekten çok güzel. ilk 4 şarkı, (Happy Family'i çok sevemesemde) hepsi birbirinden güzel. lizard ise apayrı birşey olmuş. Jon Anderson ile çok güzel giriş yapıp insanı uçurarak şarkının yarısına geliyor, sonra ise enstrümanların hakimiyetinte sona doğru gidiyor. sonda ise Robert Fripp yapması gerekeni yapıyor, gitarını bir güzel konuşturuyor. sözlükte okumuştum galiba bülent ortaçgil bu albümü uzun süre dinlemiş.
birde Starless and Bible Black'i bulursam çok güzel olucak.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
bay.c
|
 |
« Yanıtla #27 : Haziran 10, 2010, 06:53:34 ÖS » |
|
O Albümde her şey var ama en önemlisi, The Night Watch var. Albümü -kısa bir zaman diliminde- bulamasan bile bu şarkı'yı bulsan yeter. Kızıl maske ormanda 10 kaplan, 'The Night watch' ezgisi Progresif Rock camiasın'da 100 albüm gücündedir sonuçta... 
|
|
|
|
|
|
Melencolia I
|
|
|
A Saucerful of Secrets
Yeni Üye

|
 |
« Yanıtla #28 : Haziran 10, 2010, 07:26:55 ÖS » |
|
O Albümde her şey var ama en önemlisi, The Night Watch var. Albümü -kısa bir zaman diliminde- bulamasan bile bu şarkı'yı bulsan yeter. Kızıl maske ormanda 10 kaplan, 'The Night watch' ezgisi Progresif Rock camiasın'da 100 albüm gücündedir sonuçta...  çok eskiden bulduğum sonra beni king crimson müpdelası etmiş şarkıdır, umarım albüm de öyledir.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
bay.c
|
 |
« Yanıtla #29 : Haziran 10, 2010, 09:15:54 ÖS » |
|
O Albümde her şey var ama en önemlisi, The Night Watch var. Albümü -kısa bir zaman diliminde- bulamasan bile bu şarkı'yı bulsan yeter. Kızıl maske ormanda 10 kaplan, 'The Night watch' ezgisi Progresif Rock camiasın'da 100 albüm gücündedir sonuçta...  çok eskiden bulduğum sonra beni king crimson müpdelası etmiş şarkıdır, umarım albüm de öyledir. Albüm de öyle, dakika bir gol bir tadında açılış parçası The Great Deceiver ile durumu anlayacaksın zaten. 
|
|
|
|
|
|
Melencolia I
|
|
|
|